Jednou z tradičných zastávok SBA 3x3 Tour 2024 bola aj tento rok Sereď

Jednou z tradičných zastávok SBA 3x3 Tour 2024 bola aj tento rok Sereď

Šport     Iveta Tóthová    
 
Slovenská basketbalová asociácia a oddelenie 3x3 basketbalu odštartovali v sobotu 18. mája nový ročník prestížnej SBA 3x3 Tour 2024. Tento rok sa fanúšikovia aj hráči môžu tešiť na sériu atraktívnych turnajov, ktoré sa uskutočnia v rôznych mestách po celom Slovensku, pričom každé z nich sľubuje nezabudnuteľné športové zážitky.
 
Jednou z tradičných zastávok sa stala aj Sereď. Zápasy sa odohrávali na Námestí slobody, ktoré na dva dni ožilo basketbalom. Piatok 28. júna patril deťom, ktoré súťažili v rámci KIDS CUP 2024. V kategóriách U10, U12 a U14 sa predstavilo spolu 27 tímov, ktoré predviedli úžasné výkony a ukázali, že budúcnosť slovenského basketbalu je v dobrých rukách.
 
Hlavný program turnaja sa odohral v sobotu 29. júna, kedy sa uskutočnili kvalifikačné zápasy v kategóriách Ženy, Muži a U18 chlapci. Na ihrisku sa predstavilo 26 družstiev, medzi ktorými nechýbali ani tímy zo zahraničia. Ich prítomnosť pridala turnaju medzinárodný rozmer a zvýšila úroveň súťaže. Diváci mohli sledovať kvalitné a napínavé zápasy, plné zvratov a dramatických momentov.
 
Tí, ktorí nemohli byť priamo na mieste, mali možnosť sledovať živý prenos zápasov, ktorý prinášal aktuálne dianie z ihriska priamo do obývačiek fanúšikov.( stream ) Všetky výsledky zápasov a podrobné informácie sú k dispozícii na oficiálnej stránke SBA 3x3 Tour, kde si každý môže dohľadať detaily o svojich obľúbených tímoch a hráčoch.
 
SBA 3x3 Tour 2024 prináša nielen skvelý športový zážitok, ale aj príležitosť vidieť rastúcu popularitu tohto športu na Slovensku. Trojkový basketbal je dynamická a rýchla forma hry, ktorá sa hrá na polovici klasického basketbalového ihriska s troma hráčmi na každej strane. Na hru sa používa špeciálna lopta, určená na vonkajší povrch. Vyhrá ten, kto prvý nastrieľa 21 bodov, alebo družstvo, ktoré má viac bodov po uplynutí desiatich minút. Družstvo má na útok iba 12 sekúnd. Táto športová disciplína získala veľkú popularitu po celom svete a stala sa súčasťou medzinárodných súťaží, vrátane olympijských hier. SBA 3x3 tour je zatiaľ najväčšou národnou sériou turnajov v tejto forme hry na Slovensku.
 
 
 
 
3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody3x3 basketbal na Námestí slobody