Farská knižnica sa v roku 2023 rozbehla aj vďaka mestu

Farská knižnica sa v roku 2023 rozbehla aj vďaka mestu

Občania a občianske združenia     Pastoračné centrum sv. Jána Pavla II. – OZ    
V tomto roku začala fungovať, vo farskej pivnici, knižnica, ktorá bude neskôr súčasťou Pastoračného centra sv. Jána Pavla II. Svoje brány otvorila, po prvýkrát, dňa 27. 2. 2023 a následne bola k dispozícií verejnosti skoro každý pondelok 16:00 – 17:30 Aj vďaka dotácií od mesta Sereď sa aktuálne v inventári nachádza kresťanská literatúra pre všetky vekové kategórie. Ako pre dospelých, pre dospievajúcich, tak i pre naše najmenšie deti, ktoré už vedia čítať. V inventári sa síce nenachádza veľký počet kníh, čo však vyvažuje ich kvalita a rôznorodosť. Počas roka bola literatúra dopĺňaná aj o aktuálne ponúkané výtlačky najmä od vydavateľstiev Zachej a Spolok svätého Vojtecha.
Za poskytnutú dotáciu od mesta Sereď sme veľmi vďační. Zároveň nás to zaväzuje k tomu, aby sme na rozvoji knižnice naďalej pracovali. A po vybudovaní Pastoračného centra sv. Jána Pavla bude presunutá do krajších a lepších priestorov.
Farská knižnica sa v roku 2023 rozbehla aj vďaka mestuFarská knižnica sa v roku 2023 rozbehla aj vďaka mestuFarská knižnica sa v roku 2023 rozbehla aj vďaka mestu