Výstava obrazov ukrajinskej maliarky Olhy Bazarnovej

Výstava obrazov ukrajinskej maliarky Olhy Bazarnovej

Umenie a literatúra     Iveta Tóthová    
 
V Dome kultúry sa v priestoroch DKaffe konala dvojdňová výstava obrazov ukrajinskej maliarky Olhy Bazarnovej. Pred rokom donútil vojnový konflikt umelkyňu opustiť svoj domov a útočisko so svojou rodinou našla v Seredi. Usídlila sa tu a po čase sa aktívne začala zapájať do dobročinnej činnosti. Pomáhala dobrovoľníčkam Farskej charity v službe s ďalšími ukrajinskými rodinami.
 
Olha tvorí od útleho detstva, kreslí vždy a všade. Svoje obrazy vystavovala na mnohých medzinárodných výstavách a jej diela sa nachádzajú v súkromných zbierkach na Ukrajine, Slovensku, v Rakúsku, Nemecku, Veľkej Británii, USA, Nemecku, Číne a ďalších krajinách.  Pri tvorbe využíva olejové farby, aqvarel, akryl a grafiku. Tvoriť neprestala ani po opustení rodnej krajiny,  preto po novom medzi jej dielami nájdeme vyobrazené aj dominanty Serede.
 
Olha Bazarnova povedala: "Maľovanie pre mňa nie je len koníčkom. Obrazy sú môj život. Na plátnach zobrazujem to, čo vidím. a keď vidím spokojné oči kupujúcich, inšpiruje ma to k novým a novým dielam."  Zároveň vyjadrila vďaku všetkým, ktorí jej pomohli pri organizácii výstavy, medzi nimi  kostýmovej návrhárke Olye Savenko a dobrovoľníčkam z charity.
Výstava obrazov ukrajinskej maliarkyVýstava obrazov ukrajinskej maliarkyVýstava obrazov ukrajinskej maliarkyVýstava obrazov ukrajinskej maliarkyVýstava obrazov ukrajinskej maliarkyVýstava obrazov ukrajinskej maliarkyVýstava obrazov ukrajinskej maliarkyVýstava obrazov ukrajinskej maliarkyVýstava obrazov ukrajinskej maliarkyVýstava obrazov ukrajinskej maliarkyVýstava obrazov ukrajinskej maliarkyVýstava obrazov ukrajinskej maliarkyVýstava obrazov ukrajinskej maliarkyVýstava obrazov ukrajinskej maliarkyVýstava obrazov ukrajinskej maliarkyVýstava obrazov ukrajinskej maliarkyVýstava obrazov ukrajinskej maliarky