Uchádzajte sa o finančnú podporu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja

Samospráva a štátna správa     Iveta Tóthová    
 
Obce, mestá a organizácie sa môžu so svojimi projektmi aj tento rok uchádzať sa o finančnú podporu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Cieľom je podporiť tie aktivity, ktoré výrazne prispievajú k propagácii kraja a napĺňajú jeho rozvojový potenciál. Žiadosti je potrebné zaregistrovať elektronicky od 7. do 22. marca 2024. Župa z rozpočtu vyčlenila 400-tisíc eur,  z ktorých žiadatelia môžu získať grant vo výške minimálne 7-tisíc eur. Podmienkou je zabezpečiť spolufinancovanie projektu z vlastných zdrojov  vo výške minimálne 5 % z celkovej výšky poskytnutého grantu.
 
V rámci tejto výzvy môžu obce, mestá a organizácie predkladať svoje projekty, ktoré sa týkajú piatich špecifikovaných oblastí. Ide napríklad o rozvoj jednotlivých regiónov v kraji či rekonštrukciu a vybudovanie verejnej infraštruktúry. Tou je napríklad obnova objektu s cieľom zachovania kultúrneho dedičstva, verejné vodovody a kanalizácia alebo dopravná, sociálna či športová infraštruktúra. Žiadatelia sa môžu uchádzať o grant aj s projektmi zameranými na environmentálne aktivity, podporu práce s mládežou a rozvoj občianskej spoločnosti, vytváranie centier stretávania sa mládeže či revitalizáciu a vytvorenie verejných priestranstiev, turistických bodov, športovísk a podobne. V minulom roku sa do výzvy prihlásilo viac ako 100 žiadateľov s projektmi, z ktorých župa vybrala 34 najlepších. (zdroj: TTSK)
 
Trnavská župa organizuje aj sériu informačných stretnutí s verejnosťou v ôsmich mestách  kraja, kde sa dozviete všetky potrebné informácie: 
 
4. marec (pondelok), 15:30 hod. – Senica (DAV, Sadová 641/18)
 
6. marec (streda), 15:00 hod. – Dunajská Streda (Žitnoostrovská knižnica)
 
7. marec (štvrtok), 15:30 hod. – Trnava (Úrad TTSK, Starohájska 10)
 
8. marec (piatok), 15:30 hod. – Hlohovec (Vinohradská 1358/5)
 
11. marec (pondelok), 15:30 hod. – Galanta (mestský úrad)
 
13. marec (streda), 15:30 hod. – Piešťany (Arta)
 
14. marec (štvrtok), 15:30 hod. – Skalica (Gorkého 27)
 
15. marec (piatok), 15:30 hod. – Sereď (Dionýza Štúra 759/35 (kino Nova)