Nocľaháreň pre ľudí bez domova na túto sezónu ukončila činnosť

Nocľaháreň pre ľudí bez domova na túto sezónu ukončila činnosť

Mestský úrad     Iveta Tóthová    
 
Od 15. decembra 2023 do 15. marca 2024 bola na Školskej ulici v Seredi v prevádzke nocľaháreň pre ľudí bez domova. V zimných mesiacoch tak mali klienti zabezpečené prístrešie, teplo a základné potreby.
 
Vedúca Oddelenia sociálneho, bytového a rodiny Silvia Adamčíková uviedla, že služby nocľahárne využilo túto sezónu celkom 10  klientov s trvalým pobytom v Seredi. V čase fungovania zariadenia sa nevyskytli žiadne závažnejšie problémy a klienti rešpektovali vnútorný poriadok nocľahárne.
 
Poplatok za prenocovanie bolo symbolických 0,80 €, priestory boli v prevádzke denne od 19,00 hod. do 7,00 hod. nasledujúceho dňa. Okrem nocľahu tu bola klientom poskytnutá aj možnosť vykonať osobnú hygienu a pripraviť si jednoduchú stravu. Mesto pre nich nakupovalo polievky, kávu,  čaj a  hygienické potreby. Prevádzku nocľahárne zabezpečovali 3 zamestnanci mesta, ktorí sa striedali v nočných zmenách.
 
Ľudia zo Serede a okolia zareagovali aj na výzvu mestského úradu a darovali ľuďom bez domova posteľnú bielizeň, plachty, uteráky a najmä zimnú obuv a teplé oblečenie. Táto organizovaná pomoc a dobrosrdečnosť im čiastočne pomohli preklenúť zimné mesiace. Nocľaháreň opätovne spustí prevádzku 15. decembra 2024.
Nocľaháreň pre ľudí bez domova na túto sezónu ukončila činnosť