Štvrté pokračovanie kreatívnych dielni, seniorky sa učili výrobe bižutérie

Štvrté pokračovanie kreatívnych dielni, seniorky sa učili výrobe bižutérie

Udalosti a ľudia     Iveta Tóthová    
 
V Dennom centre pre seniorov v Seredi sa konalo už štvrté pokračovanie kreatívnych dielní. S nápadom pravidelne organizovať workshopy zamerané na ručné práce prišla začiatkom roka členka centra Viera Cehláriková. Cieľom bolo ponúknuť starším ľuďom priestor na nové skúsenosti a spoločnú tvorbu.
 
Po úspešných aktivitách, ktoré zahŕňali výrobu anjelikov zo stúh, maľovanie veľkonočných kraslíc a výrobe ružičiek, sa tentokrát seniorky venovali výrobe bižutérie. Vedúcou dielne bola aktívna členka centra Mária Oláhová, ktorá sa podelila o svoje dlhoročné skúsenosti v tvorbe korálikovej bižutérie. Je známa svojou zručnosťou a trpezlivosťou, čo z nej urobilo ideálnu inštruktorku. 
 
Účastníčky mali možnosť naučiť sa techniku tvorby náhrdelníkov, náramkov, náušnic a iných ozdobných predmetov. Práca s malými korálikmi si vyžaduje precíznosť a jemnú motoriku, čo je pre seniorov nielen záujmová činnosť, ale aj výborná forma cvičenia pre zlepšenie koordinácie a trpezlivosti. Vzhľadom náročnosť výroby bižutérie je tento workshop rozdelený do viac častí.  
 
S podobnými akciami má centrum plány aj do budúcna a tak sa môžeme tešiť na ďalšie kreatívne dielne, ktoré seniorom prinesú radosť a nové zručnosti.
Tretie pokračovanie kreatívnych dielniTretie pokračovanie kreatívnych dielniTretie pokračovanie kreatívnych dielniTretie pokračovanie kreatívnych dielniTretie pokračovanie kreatívnych dielniTretie pokračovanie kreatívnych dielniTretie pokračovanie kreatívnych dielniTretie pokračovanie kreatívnych dielniTretie pokračovanie kreatívnych dielniŠtvrté pokračovanie kreatívnych dielni, seniorky sa učili výrobe bižutérie