Počas jarmoku vám môžu narásť krídla! Vďaka umelcom z našej ZUŠ J. F. Kvetoňa

Počas jarmoku vám môžu narásť krídla! Vďaka umelcom z našej ZUŠ J. F. Kvetoňa

Kultúra a divadlo     Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď    
Čerstvo nainštalovaná Lavička slávy vdýchla časti Zámockého parku nečakaný pôvab. Dielo tvorivých umeleckých rúk zo seredskej Základnej umeleckej školy J. F. Kvetoňa nesie symboliku slobody. Škola pozýva aj na workshopy, ktoré pre vás chystá počas jarmoku. Aj vašej umeleckej duši môžu vďaka nim dorásť krídla!  
 
V spolupráci s mestom Sereď včera umelecká škola v Seredi inštalovala novú Lavičku slávy. Lavička je namaľovaná podľa námetu Gustava Klimta, Strom života a súčasťou expozície pri kaštieli je fotostena s názvom Staň sa súčasťou umeleckého diela. „Náš projekt je realizovaný s finančnou podporou Trnavského samosprávneho kraja a vďaka spolupráci s mestom Sereď. Znázorňuje krídla, ako symbol slobody, ktorá je potrebná pre každého umelca a aj pre každého človeka. Stačí sa ku krídlam postaviť, urobiť foto a už ste aj vy súčasťou umeleckého diela,“ vysvetlila riaditeľka ZUŠ J. F. Kvetoňa a tiež autorka myšlienky diela Dagmar Šajbidorová.
 
Učitelia a umelci školy zároveň zabezpečia workshopy počas jarmoku. „Návštevníci nás pri Lavičke slávy nájdu 21. 6. od 16.00 do 18.00 hod. a tiež 22. 6. v rovnakom čase. Tešiť sa môžete na hudobníkov, spevákov, recitátorov, výtvarníkov, ktorí sa vám radi odprezentujú a zapoja vás do workshopov,“ pozýva riaditeľka.  
 
Bližšie info o projekte:
Autor: D. Šajbidorová,DiS.art.
Dielo realizovali: výtvarníčky Mgr. M. Šebová, DiS., Mgr. M. Horváth Šebová
Technické spracovanie: Marián Moskaľ, DiS, art.
Vstupy zabezpečia  pedagógovia: M.Mudrochová, DiS. art., Mgr. J. Takáč, S. Šárkány, DiS. art., M. Kukučka, DiS. art., Mgr. art. M. Balla, ArtD., D. Šajbidorová,DiS.art., Mgr. M. Šebová, Mgr. M. Horváth Šebová

foto: autor
 
Počas jarmoku vám môžu narásť krídla! Vďaka umelcom z našej ZUŠ J. F. KvetoňaPočas jarmoku vám môžu narásť krídla! Vďaka umelcom z našej ZUŠ J. F. Kvetoňa