Vzdelávanie detí hravo a na bicykli

Vzdelávanie detí hravo a na bicykli

 
Deti tretích ročníkov z CZŠ sv. Cyrila a Metoda v Seredi si spestrili deň v škole jazdou na bicykli, pričom sa naučili aj množstvo zaujímavých a dôležitých vecí.
 
V spolupráci s pani preventistkou z MsP Sereď mali deti vytvorený zaujímavý program plný zábavy, hier ale zároveň aj vzdelávania a zbierania skúseností z jazdy na bicykli. Keď chceme, aby naše deti volili na dochádzanie do školy zdravšiu a ekologickejšiu alternatívu akou je mama taxi, je potrebné aby brali jazdu na bicykli ako prirodzenú vec a nemali z nej strach. K tomu je potrebné, aby poznali pravidlá cestnej premávky, pohyb po chodníku či cez priechody pre chodcov, ale hlavne dbali na svoju bezpečnosť. Tá je najdôležitejšia a preto bola jednou z hlavných tém.
Bolo úžasné počuť od detí, že všetky do jedného jazdia na bicykloch aj doma a majú k tomuto spôsobu dopravy už vybudovaný pozitívny vzťah. Dobrým krokom pre podporu dochádzania do školy na bicykloch sú aj nové parkovacie miesta pre bicykle, ktoré boli v areály školy vybudované len nedávno.
 
Deti si okrem množstva vedomostí a zážitkov odniesli z tejto aktivity aj malé darčeky v podobe zvončekov na bicykle a pracovných zošitov na tému cyklistiky. Ďakujeme v neposlednom rade aj učiteľkám z CZŠ sv. Cyrila a Metoda v Seredi za pomoc a ochotu zapojiť sa do tejto aktivity.
 
Táto aktivita bola bola zo strany nášho občianskeho združenia realizovaná v rámci projektu "Bicykel ako nástroj pre zelpšenie kvality ovzdušia", ktorý bol podporený z Nadácie Slovenskej sporiteľne.
Vzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykliVzdelávanie detí hravo a na bicykli