Študenti gymnázia na súťaži Mladý záchranár

Študenti gymnázia na súťaži Mladý záchranár

Zdravie     Iveta Tóthová    
 
Vo štvrtok 20. júna 2024 zorganizoval Trnavský samosprávny kraj štvrtý ročník súťaže Mladý záchranár Trnavskej župy. Tento rok sa do tejto prestížnej súťaže zapojilo 15 tímov, zložených zo študentov gymnázií a stredných odborných škôl z celého kraja.
 
Súťažiaci si zmerali sily na rôznych stanovištiach, kde predvádzali svoje schopnosti poskytovať prvú pomoc v modelových situáciách. Ich úlohou bolo správne a efektívne reagovať na množstvo zdravotných problémov. Museli zvládnuť ošetrenie zlomenín, poskytnutie pomoci pri srdcovej slabosti, epileptickom záchvate či alergickej reakcii. Okrem toho sa museli vysporiadať aj s náročnými situáciami ako je otrava plynom alebo zásah elektrickým prúdom.
 
Na súťaži sa zúčastnili aj študenti Gymnázia Vojtecha Mihálika v Seredi. Hoci neobsadili medailové pozície, štúdium a príprava na túto súťaž im priniesli neoceniteľné skúsenosti a vedomosti. Víťazom sa stali študenti z Gymnázia Angely Merici v Trnave. Striebornú pozíciu získali študenti z Gymnázia Ivana Kupca v Hlohovci a bronzovú priečku obsadili študenti z Arcibiskupského gymnázia P. Jantauscha v Trnave.
 
Tento súťažný deň bol pre všetkých zúčastnených príležitosťou ukázať svoje teoretické znalosti a praktické zručnosti v oblasti prvej pomoci. Podujatie zároveň podporilo dôležitosť zdravotníckych povolaní a vzdelávanie v oblasti záchranárstva a zdravovedy.
 
foto: GVM Sereď
Študenti gymnázia na súťaži Mladý záchranárŠtudenti gymnázia na súťaži Mladý záchranárŠtudenti gymnázia na súťaži Mladý záchranárŠtudenti gymnázia na súťaži Mladý záchranárŠtudenti gymnázia na súťaži Mladý záchranárŠtudenti gymnázia na súťaži Mladý záchranárŠtudenti gymnázia na súťaži Mladý záchranárŠtudenti gymnázia na súťaži Mladý záchranárŠtudenti gymnázia na súťaži Mladý záchranárŠtudenti gymnázia na súťaži Mladý záchranárŠtudenti gymnázia na súťaži Mladý záchranárŠtudenti gymnázia na súťaži Mladý záchranárŠtudenti gymnázia na súťaži Mladý záchranárŠtudenti gymnázia na súťaži Mladý záchranárŠtudenti gymnázia na súťaži Mladý záchranárŠtudenti gymnázia na súťaži Mladý záchranár