Záhradkárske majstrovstvo seredských seniorov

Záhradkárske majstrovstvo seredských seniorov

Životné prostredie a príroda     Iveta Tóthová    
 
Denné centrum pre seniorov na Jesenského ulici sa na pár dní premenilo na skutočný raj ovocia a zeleniny. Miestni záhradkári sa rozhodli ukázať, čo všetko im vyrástlo pod rukami. A veru, bolo na čo pozerať! Paradajky, jablká, broskyne, hrozno, ale aj gigantické tekvice, či papriky a cukety, všetko čerstvé, farebné a lákajúce na zahryznutie.
 
Ale to nie je všetko. Výstava nezostala len pri bežných plodoch našich záhrad. Návštevníci sa môžu tešiť aj na skutočné rarity. Už ste niekedy počuli o polievkovom strome alebo o akebii, nazývanej aj čokoládové víno? A čo tak lípia, karkade, sečuanské korenie alebo legendárne ginko? To všetko tu môžete vidieť  či ovoňať!
 
Exponáty sú nielen pastvou pre chuťové poháriky, ale aj pre oči. Pestrofarebné a esteticky naaranžované plody jednoducho potešia každého. Výstava začala v utorok od 10.septembra. Ak sa chcete nechať uniesť krásou prírody a obdivovať pestovateľské úspechy miestnych záhradkárov, neváhajte! Verejnosť, deti a žiaci z miestnych škôl si môžu výstavu prísť pozrieť v stredu od 10:00 do 16:00 hod. a vo štvrtok od 10:00 do 18:00 hod.
 
A čo sa stane so všetkým tým ovocím a zeleninou po skončení výstavy? Budú darované členom centra, ktorí nemajú vlastné záhradky. Z prírody tak bude mať radosť a úžitok každý.
 
Záhradkárske majstrovstvo seredských seniorovZáhradkárske majstrovstvo seredských seniorovZáhradkárske majstrovstvo seredských seniorovZáhradkárske majstrovstvo seredských seniorovZáhradkárske majstrovstvo seredských seniorovZáhradkárske majstrovstvo seredských seniorovZáhradkárske majstrovstvo seredských seniorovZáhradkárske majstrovstvo seredských seniorovZáhradkárske majstrovstvo seredských seniorovZáhradkárske majstrovstvo seredských seniorovZáhradkárske majstrovstvo seredských seniorovZáhradkárske majstrovstvo seredských seniorovZáhradkárske majstrovstvo seredských seniorovZáhradkárske majstrovstvo seredských seniorovZáhradkárske majstrovstvo seredských seniorovZáhradkárske majstrovstvo seredských seniorov