Fantastický výkon mužov v zápase proti Nitre!

Fantastický výkon mužov v zápase proti Nitre!

Šport     Karin Henčeková    
BK Lokomotíva Sereď –BK EXIT Nitra 77:65 (19:16, 14:12, 23:22, 21:15)
Bosý 18 (4 trojky, 3 získané lopty), Mesároš 15 (5 trojok), Malý 15 (14 doskokov), Javor „C“ 15 (12 doskokov), Majerník 9, Paštéka 3 (5 asistencií),Mičányi 2, Juríček, Bobek, Bundzel, Starko, Chudý po 0
 
V sobotu sme nastúpili na prvý domáci zápas proti tímu z Nitry. Počas celého týždňa sme sa pripravovali na zónovú obranu, proti ktorej má naše družstvo minimum skúseností. V prvom polčase sme hrali zbytočne komplikovane v útoku, ale súpera sme udržali v obrane na 28 bodov. Individuálne výpadky koncentrácie, pomalá hra a dvojitý meter rozhodcovského dua nás stáli lepší polčasový výsledok.
 
Začiatkom druhého polčasu nám rozhodca vyfauloval prvého centra Majerníka, na jeho miesto sa presunul Javor, ktorý okamžite získal štvrtý faul, čo značilo ťažké chvíle pre náš tím. Hráčom som opakoval, že jedine zodpovedný prístup na obrannom doskoku, tvrdá obrana a rýchlejší pohyb lopty v útoku nám zabezpečia výhru. Strelecky sa rozbehol Maťo Bosý, ktorý náš útok rozpohyboval a zároveň premenil dôležité strely za 3 body. V útoku mu pomohol Mesároš, ktorý neúnavne vnikal do súperovej obrany a vyhadzoval loptu na oblúk voľným spoluhráčom. Treba pochváliť aj Paštéku, ktorý napriek sobotnej streleckej impotencii, nachádzal spoluhráčov v dobrých pozíciách a takisto prispel veľkou mierou k zlepšenému výkonu tímu v druhom polčase. Malý zaznamenal famóznych 14 doskokov, najviac v momentoch kedy sa duel lámal, čo bol jeden z kľúčových momentov sobotného zápasu. Za mňa však získava pomyselný „Man of the match“ kapitán Javor, ktorý premenil dôležité pokusy v štvrtej štvrtine, oddrel druhý polčas v obrane so 4 faulami a doskočil 12 lôpt.
 
Chalanov chválim, že zabrali v ťažkých chvíľach a fungovali ako tím v kľúčových momentoch. V druhom polčase predviedli kopec pekných akcií, bohužiaľ nám v sobotu nepadlo veľa voľných a vypracovaných striel. Napriek tomu sme aj v druhom zápase po sebe vyhrali všetky 4 štvrtiny. Zlepšiť však musíme koncentráciu každého jedného hráča, individuálne 2-3 minútové výpadky nás môžu stáť nabudúce zápas.
 
Za celý tím sa chcem srdečne poďakovať divákom, dovolím si tvrdiť, že na Slovensku by sme ťažko hľadali lepšie basketbalové publikum, ako u nás v Seredi. Pevne verím, že sa opäť uvidíme o mesiac, kedy nastúpime v domácom zápase proti Bánovciam, s ktorými sme minulý rok dvakrát tesne prehrali.
Tréner: Peter Tkáč
Fantastický výkon mužov v zápase proti Nitre!